7 Ocak 2016 Perşembe

Addams Ailesi




Addams Family, karikatürist Charles Addams tarafından yaratılan aynı ada sahip karikatür karakterlerinden 1991 yılında yapılan Amerikan komedi filmi.

Film aslında Orion Pictures tarafından geliştirilmiştir. Ama stüdyodaki finansal sorunlar nedeniyle Orion Pictures'in uluslararası haklarını koruyarak filmi tamamlamak ve Kuzey Amerika dağıtımını ele geçirmek için Paramount Pictures devreye girdi. Film 16 Kasım 1991 tarihinde Los Angeles'ta gösterime girdi.1993 yılında filmin devamı Addams Family Values yaynlandı.

Konusu

Aşklarını yenileyen Gomez (Raul Julia) ve Morticia’nın (Anjelica Huston) erkek çocuklarının dünyaya gelişiyle Addams malikanesine yeni bir ses gelir. Fester’ın (Cristopher Lloyd) şehvet düşkünü dadı Debbie Jilinsky’nin (Joan Cusack) peşine düşmesiyle Wednesday (Christine Ricci) ve Pugsley (Jimmy Workman) onun aslında kara bir dul olduğunu ve Fester’ı da ölü koca koleksiyonuna eklemek istediğini keşfederler.

Fester’ın dadıyla evlenmesi ve ardından da çocukları yaz kampı için evden uzaklaştırmaya çalışmasıyla ailede soğuk rüzgarlar esmeye başlar. Ancak Wednesday henüz son sözünü söylememiştir.

Sinemanın ve ekranların en uzun soluklu 'fantastik ailesi' olarak nitelendirebileceğimiz Addams Ailesi, Barry Sonnenfeld’in yönetmenliğindeki bu filmle, 1992’de En İyi Kostüm dalında Oscar’a aday gösterilmişti.[2]
Oyuncular

    Anjelica Huston - Morticia Addams
    Raúl Juliá - Gomez Addams
    Christopher Lloyd - Uncle Fester / Gordon Craven
    Dan Hedaya - Tully Alford
    Elizabeth Wilson - Abigail Craven / Dr. Greta Pinder-Schloss
    Christina Ricci - Wednesday Addams
    Paul Benedict - Judge George Womack
    Jimmy Workman - Pugsley Addams
    Judith Malina - Grandmama
    Carel Struycken - Lurch
    Christopher Hart - Thing
    Dana Ivey - Margaret Alford
    John Franklin - Cousin Itt
    Mercedes McNab - Girl Scout

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder